Transfer Ronalda u Juventus


                                                                                   
Ronaldo i  TRANSFER BOMBA


        Nije se čekalo mnogo od završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a iz Juventusa su uslijedile vijesti da Ronaldo dolazi kod njih u Torino. Očekivalo se da će Ronaldo potražiti drugu sredinu, već dvije sezone je na klackalici sa svojim ostankom u Real Madridu, ali u Juventus, za manji novac nego što se očekivalo, baš i ne. Ronaldov je transfer koštao 105,3m funti. Podsjećamo da je transfer prethodni Ronalda iz M. United u R. Madrid stajao 84.5m funti. Navodno,  godine čine svoje (33), pa je zbog toga niža cijena transfera.  Brzi testovi na pregledu su pokazali da Ronaldo ima odličnu fizičku spremu, poput mladića u najboljim fudbalskim godinama.



Voljni momenat za transfer je bio i veliki pritisak navijača u pojedim utakmicama protekle sezone. Kada ekipi Real Madrida ne ide najbolje, krivicu moralnu su svaljivali na Ronalda, a on, najbolji među najboljima, znao se nositi sa tim.
 Utaja poreza i završna presuda, medijska opsada i miješanje u sve sfere njegovog života, čine taj transfer manje iznenađujućim i smatra se da će njime, Ronaldo malo se odmoriti psihički i dobiti potrebnu mirnoću i zaštitu, kakvu je imao sve vrijeme igrajući za Manchester United.


Veliki je značaj i dimenzija stvarati rezultate i biti konstantan sve vrijeme svog boravka u istom, u ovom slučaju kraljevskom klubu. U devet godina odigrati 292 utakmice i postici 311 golova je nešto fantastično. Ipak, bilo šta mislili o njegovom karakteru, da simulira ponekad, da je sebičan, umišljen, ništa ne može njegovu fudbalsku vještinu za izbriše i profesionalnost da umanji.


Istinski navijači Real Madrida, pričaju o CR7 sve najbolje, znaju koja je žrtva bio za klub, i znaju, osjećaju,  da se nešto ovaj transfer promijeniti u Real Madridu, smatraju da za sve ima zamjena osim za njega, Ronalda. Uzdanica ostaje Sergio Ramos,  kao kapiten, kako smatraju navijači,  jedini koji može da zadrži harmoniju u klubu odlaskom Ronalda.


Benefiti za Juventus
Prvih dana po dolasku Ronalda u Juventus, za klub iz Torina, to znači rekordan broj, preko 520 000 prodatih dresova, po cijeni od 130€. Magacini sa originalnim dresovima su prazni, a proizvođač radi ubrzano na proizvidnji novih dresova. Očekuje se da će samo od  njih Ronaldo donijeti klubu iz Torina svoje dvije godišnje plate.
Juve je doživio dosta kadrovskih promijena u prelaznom roku. Klub su napustili: Bufon, Caldara, Asamouh, Lichtsteiner, Higuain... U klub su došli ili vratili se: Cancelo, Bonucci,  Douglas Costa, Emre Can... Dosta igrača Juventusa su pozajmljeni igrali, ili su došli kao takvi u klub. Najviše oko transfera su surađivali Milan i Juventus.


Dosta posla za Alegrija ove sezone da uklopi vrhunski tim. Konačno, italijanska liga počinje da djeluje kao snažna, moćna i podsijeća na stare dane slave svojih klubova. 
Očekuje se prilagođavanje Ronalda u ekipu i njegovi vrhunski dometu sa saigračima. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Srđan Jovanović - posljednji srpski sudija

BELGIUM - ENGLAND

Analiza sudija - Azijske sudije na SP 2018