Srđan Jovanović - posljednji srpski sudija


Danas se igra neki drugi fudbal, u odnosu na prije. Neka nova moderna pravila, propisi, tehnika  koja je na raspolaganju, daju ovoj igri novu dimenziju. Ti noviteti, nisu ni sudije poštedjeli. U sudijskoj karijeri elit sudija, razlikuju se  dva perioda, oni koji su stasali prije VAR sistema i koji će stasati  poslije njega.
U Srbiji, poslednji  sudija koji je stasao prije upotrebe VAR sistema je  Srđan Jovanović.





Zašto je posljednji? Iz prostog razloga što je naše tlo, kasni za trendovima, novitetima, svjetskim i tehnološkim napretkom. Za to sudije su ponajmanje krive, ali upravo na njih ostavlja najdublje posljedice.

Teško je očekivati da se nakon uvođenja VAR sistema, u našoj zemlji, stvore vrhunske sudije. Upravo sada stasavaju nove generacije sudija u vodećim zemljama Evrope, koji oslonac imaju u VAR sistemu. To znači da će oni imati komoditet u klupskim, evropskim, svjetskim prvenstvima, i njihovo mjesto na centru postaje sigurno. Dok će domaće sudije da se bore kao sa vjetrenjačama oko uvođenja, interpretacije VAR sistema kod nas. Uz to neće niko imati razumijevanja u javnosti, i u medijima za njihovu inkluziju.
Očekuje nas nazadovanje u međunarodnom fudbalskom suđenju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BELGIUM - ENGLAND

Analiza sudija - Azijske sudije na SP 2018