BELGIUM - ENGLAND

Najava, prognoza, predviđanje...


Belgija - Engleska, utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. Razočarenje je neopisivo u obje reprezentacije, ali veseliće se samo jedna reprezentacija i trećem mjestu. To ćemo saznati 14.7 od 16h.


BELGIJA - Poraz od Francuske je razočarenje za ovu generaciju Belgije, koja se nadala i visočijim dometima na ovom SP. Ono što će ipak vratiti osmjeh i reći sutra, da nije ni ovo loš rezultat, bilo bi osvajanje trećeg mjesta u duelu protiv reprezentacije Engleske.  Tu je ipak Belgija favorit. Dan za više za relaksaciju, dobro je došao njenim reprezentativcima. Belgija je kompletna reprezentacija, naročito kada krene furiozno i postigne prvi pogodak, onda, ostali golovi kao da sami dolaze i redaju se jedan za drugim. Šira klupa je dodatan plus za ovu reprezentaciju Belgije.


ENGLESKA - Hladan tuš je zadesio njihove reprezentativce, kada su izgubili u produžetcima od selekcije Hrvatske. Njihovu ambicioznost i uvjerenost, hladno su svojim zalaganjem i fizičkom spremom, svojom srčanošću, srušili izabranici Zlatka Dalića. Smatrali su i oni i njihovi navijači, da su favoriti i da će proći u finale. Istina je bila gorka po njih. Kratka klupa, svaka zamjena nosi novu težinu, a njihova nespretnost i individualizam kada dođe u prvu plan, nastaje problem.
Ipak osvajanje trećeg mjesta bio bi uspjeh za ovu selekciju. Da bi im to pošlo za rukom, moraće i nešto trener da promijeni u formaciji, ako već prsluk ne mijenja. Veliki doprinos ovoj selekciji daje golman Jordan Pickford, koga treba pohvaliti.



PROGNOZA - Belgija je favorit. Smatramo da je dan više veliki plus za oporavak. Ako Belgija ne padne puno u psihološkom planu, za očekivati je pobijedu, i dosta golova na ovoj utakmici. Favoriti su za treće mjesto.
 Ipak, ono što ide u prilog reprezentaciji Engleske su dobre igre na ovom prvenstvu, i dobar niz bez poraza, koji su imali u prethodnom vremenu sa novim selektorom.


Sudija na meču


ALIREZA FAGHANI - Sudija iz Irana. Internacionalni FIFA sudija od 2008 godine, sa preko 108 internacionalnih utakmica.
Sudio je važne mečeve u svojoj karijeri, uključujući i finala: Azijske lige šampiona 2014; Azijskog kupa 2015, Svjetskog klupskog prvenstva 2015; Olimpijskih igara 2016. Takođe sudio je i dva meča, uključujući i jedno polufinale (Portugal - Čile) na Kupu konfederacija 2017.
Očekivalo se da se Faghani delegira kao sudija u jednoj od utakmica za medalju. Četvrti sudija će biti Malang Diedhiou iz Senegala. Iskreno sam očekivao da će upravo Diedgiou suditi ovaj meč, a Faghani finale.
Uz VAR sistem i visoku koncentraciju,  je i do sada pokazao Faghani, za očekivati je utakmicu bez krucijalnih grešaka za ovog arbitra.
Sretno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Srđan Jovanović - posljednji srpski sudija

Analiza sudija - Azijske sudije na SP 2018