UEFA Super Cup 2018

UEFA Super Cup 2018


   >      Uefa superkup,  predstavlja sudar dva osvajača, na jednoj strani lige šampiona, na drugoj strani Lige Evrope. Ove godine to znači  utakmicu između Real Madrida (LŠ) i Atletiko Madrida (LE).
Formalno se pobjednik Lige šampiona uzima kao domaćin,  a utakmica se ove godine igra na  A. Le Coq Arena u Talinu, na stadionu kapaciteta 13 000 gledalaca, dakle, u Estoniji,  15-og augusta 2018.

REAL MADRID - je osvajao superkup takmičenje četiri puta, imaće priliku da osvoji ovo takmičenje treći put zaredom.       Ono što je obilježilo ovaj prelazni rok, jeste transfer  Ronalda iz R. Madrida u Juventus. Sasvim sigurno, počinje nova dimenzija Real Madrida,  na čelu sa novim trenerom Lopetegijem. Test pred superkup  igrači Real Madrida imaće noćas protiv Mančester Junajteda, a zatim i protiv Rome 8. 8. 2018.

ATLETICO DE MADRID - treci put takmiči se u Super kupu, a treći put,  imaće priliku da ga i osvoji. Trener je ostao Diego Simeone. Gabi i Tores su napustili klub po isteku ugovora, a najzvučnije pojačanje za ovaj klub je dolazak Tomas Lemara iz Monaka. Trenutno fudbaleri Atletika se nalaze na Internacionalnom 
kupu, gdje su do sada izgubili od PSG-a, a pobijedili na penale Arsenal. Zadnji test pred Super Cup 2018. imaće protiv Intera 11.8.2018.


Za očekivati je uzbudljivu utakmicu, atraktivnu,  sa puno golova. Sve prognoze su neizvijesne. Atletiko je uvijek opasan i zna kako igrati protiv Real Madrida. Ipak,  Real Madrid važi za blagog favorita.


Kome povjeriti Super Cup 2018.?

Ne zna se još ko će suditi ovaj derbi. Naravno biće to elit sudija, pretpostavljamo koji do sada već nije sudio  UEFA superkup u  svojoj karijeri.
Naši pikovi za tu poziciju su Turpin, Cakir, Marciniak, Sidiropoulos, Kralovec, Brych, Hategan, Makkelie.
Turpin je najozbiljniji kandidat, ali treba uzeti u obzir da A. Madrid ne bi bio sretan sa ovim odabirom,  zbog navodno prestrogog isključenja Vrsajka u finišu Lige Evrope. Moguće je da će sudija biti i jedan od "klasika" Cakir, Brych... Neko osvježenje bilo bi vidjeti Kraloveca, Hategana, Makkelie-a.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Srđan Jovanović - posljednji srpski sudija

BELGIUM - ENGLAND

Analiza sudija - Azijske sudije na SP 2018